Лепенето на тапети и боядисването на стени и тавани придава завършен вид на вашия интериор.
   В съвременното строителство възможностите за декориране на стените в различни цветове на практика са неизчерпаеми. Преди покриване на стените с финишни покрития трябва да се убедим, че мазилката или шпакловката е добре изсъхнала, да е почистена от мазни петна и замърсители, като преди нанасянето на боята основата се грундира, оставя се да изсъхне напълно и след това се нанася боята. Обикновено интериорните бои се разреждат с вода за по-лесно и равномерно нанасяне по стените. Когато боята е предварително тонирана се нанася само една „ръка”. Ако се оцветява в домашни условия с допълнителни оцветители покритието става от две или повече „ръце”. Затова, когато предвиждате колко боя ще ви отиде за покритието на дадена квадратура, трябва да имате предвид, че около 0,300 кг/кв.м отиват за покриване на 1кв.м площ. След нанасяне на първия слой боя трябва да се изчака до пълното й изсъхване за да продължите със следващите.
   Ако изпълнявате покрития от блажна боя върху дървени или метални повърхности трябва да спазвате някои по-важни условия. Повърхностите, които ще боядисвате да бъдат напълно сухи и почистени с шкурка или от ръжда и други замърсители.
   Металните и дървени повърхности се покриват с грунд, който трябва да изсъхне напълно преди боядисване с блажната боя. Блажните бои се разреждат с разредител, който се излива на малки дози. Разбърква се до достигане на пълно хомогенно състояние.
Лаковите покрития по дървени повърхности се нанасят, когато те са сухи и добре почистени от прах.

бояджийски услуги

 

Информирайте се за пакетните цени

 

Бояджийски услуги цени

  Открийте ни в социалните мрежи