Покривът придава завършения вид на сградата Изграждане на покриви я предпазва от неблагоприятни атмосферни въздействия. При изграждането на покриви, е необходимо да се съобразим с целта те да са добре хидро и топло изолирани. Класификацията на покривите може да бъде изброена по-най-различни признаци. Ние ще се спрем само на някои от тях.
   Според наклона – покривите се изграждат плоски до 4° и скатни над 4°. Според материала, от който са изработени дървени и инженерни покриви. Отводняването е външно при скатните и вътрешно при плоските. Според формата на скатовете са едноскатни, двускатни, четирискатни и многоскатни.
   Дървените покриви са обикновени и покриви за големи отвори. Най-често отворите се изпълняват във вид на ферми.

 

Изграждане на покрив и видове керемиди

Покривките, коите се използват за покривите са в зависимост от вида на покривите. При скатни покриви най-често се използват керамични керемиди, които са и добър изолатор. Други покривки, коите се използват са битумни шисти. Керемидите се редят на скара от летви най-често 3 на 4 см, единични или двойни. Двойните скари са по-скъпи поради употребата на повече материал и труд, но при евентуално счупване на керемиди по покрива осигуряват безпрепятствено изтичане на водата. Задължително под летвената скара се полага черна хартия, за предпочитане със зебло за да е по-еластична. Така тове е още един изолиращ пласт на дървената конструкция от атмосферни влияния.

 

 

 

Информирайте се за пакетните цени

 

Изграждане на покрив цени

  Открийте ни в социалните мрежи