Ремонт на покриви се оказва едно от проблеРемонт на покривимните звена в строително-ремонтните работи. Работата по ремонта на покрива в повечето случаи остава скрита от погледа на възложителя. От това се възползват некоректни „майстори”. Добрият ремонт на покрив не изисква много сложни и скъпи дейности, просто спазване на технологични процеси.

 

За ремонт на покриви - какво трябва да знаем?

   При работа на хидроизолация, проблемите идват при оттичане в местата на заустване на изолацията. Най-често при смяна на хидроизолация не се подменят щранговете за отвеждане на водата. Старата хидроизолация не се демонтира, просто се изкърпва на местата, на които видимо е компрометирана. Това е грешка, която обаче не може да се хване веднага. Водата прониква под компрометираната хидроизолация, и доста често и под замазката. Правилният подход е да се демонтира старата хидроизолация изцяло. Презцяло да се изкърти компрометираната замазка. Трябва да изсъхне, защото ако се затвори влагата с изолацията, тя ще надуе хидроизолацията и ще я отлепи. След изсъхване на всички кръпки и замазки, основата се грундира и остава да изсъхне. Хидроизолацията се нанася минимум в два пласта разнопосочно, като втория пласт е със защитна носилка.

 В зависимост от материалите, които ползваме за полагане на хидроизолация, ние издаваме гаранционна карта със срок между 7 и 10 години.

 

Съвети за ремонт на покрив

   Старите скатни покриви на блокове и къщи в повечето случаи са с керемиди, наредени на скари от летви, заковани директно върху носещата покривна конструкция. Когато ремонтираме един покрив, първото нещо, което правим е да установим проблемните звена по носещата конструкция. Най-често има изгнили греди до комини, в следствие течове покрай обшивките. Когато се разкрива целият покрив е най-добре, защото тогава се виждат по-добре проблемните зони. Желателно е конструкцията на покрива, ако е нова да е от сух игнолистен материал. Когато гредите са мокри, те често се изкривяват и деформират покривната конструкция. След подравняване на конструкцията на покрива, гредите се обковават с дъски, ОСБ плоскости или други такива. Така изпълнена конструкцията се покрива с черна хартия. Никога не използваме черна хартия, която не е армирана, защото тя лесно се къса и ефекта от нея е нулев. Армираната черна хартия със зебло е гъвкава, при опит да се скъса остава здрава, при стъпване върху нея остава здрава. Черната хартия се кове върху дъсчената обшивка,а не се лепи. Върху черната хартия разполагаме скара от летви най-често 4/5см и задължително направена двойно във вид на решетка. Двойната скара летви оскъпява ремонта, но при счупени керемиди, това дава допълнителна сигурност, че водата ще се оттече, а няма да се задържа от тях. Другата полза от двойните скари е въздушната междина, която се отваря между керемидите и изолационната хартия. Това спомага за вентилацията на пространството.

   Не на последно място искаме да обърнем внимание на улуците, водостоците и обшивките с ламарина по покрива. Днес на пазара има голямо разнообразие от материали и продукти, и на тяхното изработване.

   За предпочитане са безшевните улуци, които могат да се произведат и на място, тъй като нямат снадки, които могат да създават проблеми. Необходимо е да се предвидят достатъчно на брой отводнителни спусъци, така че вода да не се задържа.

   Избирайки нас за фирмата, която ще извърши вашите ремонтни дейности, вие ще получите не само писмена гаранция между 7 и 10 години, но и необходимото внимание и компетентни съвети за най-новите тенденции в съвременното строителство. Ще получите лично отношение.

 

Информирайте се за пакетните цени

 

Ремонти на покрив цени

  Открийте ни в социалните мрежи