В съвременното строителство топлоизолацията Топлоизолацияе задължително условие за постигане на уют и комфорт, както и за икономия на средства. Когато човек реши да топлоизолира своя дом, той първо започва да пита съседи, приятели и познати, които са минали по този път. След набиране на достатъчно информация за собствена консумация,  инвеститорът решава, че вече нещата са ясни и всички материали на пазара са почти еднакви и затова избира най-евтините, без да търси сертификати за качество, без да се замисля въобще. Например лепилата, които ползва дали са подходящи. Въпросът е да стане бързо, да е евтино и да върши работа. Е това не върши работа. От опита, който ние имаме сме убедени, че евтиното винаги излиза скъпо. И това не го казваме за да убеждаваме някого, че трябва да дава повече пари за нещо, което на пръв поглед изглежда едно и също.

 

Качества на топлоизолацията

    Основно топлоизолацията изпълнява роля на преграда за топлината, която преминавайки през стените се губи в околното пространство. Колкото по-дебели са плоскостите, които изолират фасадата, толкова по-добър ефект ще получите. Разбира се това не значи да трупате камара изолационни плоскости. За България според големи сертифицирани производители на изолационни материали дебелината на изолацинните плоскости може да варира между 8 и 12 см, като голямо значение има видът на ограждащата конструкция, дали е панелен блок, тухлена стена и т.н.

 

Какво е важно за добрата топлоизолация?


   От особено значение е закрепването на листовете изолационен материал към стената, лепила и дюбели. Най-добре е да избирате даден вид система, която някой производител предлага, защото в такъв случай вие ще получите гаранция, че всички елементи от тази система са съвместими, работят и постигат крайния ефект. Когато избирате вида на вашата топлоизолация вие сте свършили наполовина работата  по успешното топлоизолиране. Другата половина – този, който ви поставя изолацията. В този случай на кого ще се доверите на фирма, която има дългогодишен опит, извършила е много на брой подобни обекти, разполага с квалифициран персонал и е сертифицирана, дава писмени гаранции, които са предвидени от производителите и от държавата, или ще се доверите на този, който дава най-ниска цена. Това вие ще решите, но каквото и да си говорим практиката е показала, че успешен на пазара е само този, който работи с препоръки и гаранции.

 

Информирайте се за пакетните цени

 

Топлоизолация цени

  Открийте ни в социалните мрежи