Основният ремонт на дома е един от най-скъпите и потенциално стресиращи начинания, с които трябва да се справите. Ние предлагаме някои съвети и стратегии, които ще ви покажат как да ремонтирате дома по подредено. Ремонтът на дома може драстично да наруши начина ви на живот за два три месеца. Можете обаче да сведете до минимум неудобствата (и стреса), като научите как да го ремонтирате по организиран начин. Събрахме някои практически съвети за обновяване на дома, които ще ви дадат необходимите насоки и ще ви спестят стреса.


1. Извадете подробностите за работата в писмена форма.

Ако наемате външни изпълнители, уверете се, че всички точки от договора са в писмена форма. Отпечатайте тези формуляри, които да трябва да включват целия обхват на работа, и ги поставете в папка. Изчерпателният договор ще ви даде представа какво ще се случи и сроковете, които трябва да очаквате, което ще ви помогне да определите рутинната си организация по време на ремонта. Ако започнете проекта без договор или ако договорът не е конкретен, можете да стигнете до забавяне и до други проблеми.2. Всеки договор за ремонт на жилище трябва да включва:

  • Адресът на дома
  • Начална дата и прогнозна дата на завършване
  • Подробности за това, което трябва да бъде завършено
  • Етапи: планиране, покупки, ремонтни дейности, почистване

При по-малки проекти, като например ремонт на баня и кухня, вероятно можете да останете в дома си без прекалено много проблеми. За дългосрочни и по-големи проекти един от най-добрите съвети да напуснете дома с удължен престой. Изборът тук е личен и зависи от бюджета. След като имате прогнозна начална дата, разберете как ще живеете във или извън дома си по време на работа. Може да се наложи да проявите креативност и да преосмислите други части на дома си с друга цел. Тази стратегия може да означава използването на мазето или тавана като спалня или използването на трапезарията като временна кухня. Уверете се, че сте обмислили този план, преди да започне една задача за обновяване. Колкото повече планирате как ще живеете всеки ден, толкова по-добре.Ето някои умни съвети за ремонт на дома:

Съхранявайте малка папка с вашите любими менюта за готвене, за да облекчите стреса от готвенето по време на преустройство на кухнята. Ако решите да преодолеете бурята у дома, поддържайте поне едно безопасно място, в което няма инструменти, боя или прах. Оттеглете се в този район на дома си всеки път, когато се чувствате стресирани и имате нужда от презареждане. За да предпазите важните вещи от опасност, помислете за наемане на складово помещение. Не забравяйте да поставите етикети на кутиите и да имате подвижен инвентар на вашето съхранение, така че да знаете къде е всичко по време на ремонта на дома.
Прозрачните пластмасови контейнери могат да предпазят предметите от прах, като същевременно ви позволяват лесно да видите какво има вътре.

 

Помислете за следните стъпки:

  • Свалете завесите и всичко друго, което може да събира прах.
  • Покрийте мебелите със защитна брезент.
  • Премахнете чупливите или скъпи предмети.
  • Отстранете дома си от ненужни предмети.
  • Съхранявайте най-важното в леснодостъпна кутия за съхранение.

 

3. Пазете всички разписки.

Дори и да сте напълно сигурни, че новите осветителни тела за вашата трапезария ще ви харесат, те може да се окажат кичозни, след като ги закачите. Дръжте разписките за всичко, свързано с вашия ремонт, не само очевидните неща, като винтове, които не пасват, но всичко, което магазинът би взел обратно - за всеки случай.4. Почистете разумно и качествено

Помислете за всички етапи на почистването на дома след ремонта и кого ще ангажирате за да се захване с тази важна задача по начин съобразен с обществения ред и чистота.


Надяваме се, че това ръководство ви е показало как ефективно да ремонтирате дома си.Надяваме се, че когато преустройството на вашия дом приключи, ще бъдете готови да му се насладите!